Понякога топка ванилов сладолед е по-добра от всякаква кутия бонбони. Трудно е

...
Понякога топка ванилов сладолед е по-добра от всякаква кутия бонбони. Трудно е
Коментари Харесай

Домашен диетичен сладолед с кисело мляко- 100 пъти по- вкусен от традиционния

Понякога топка ванилов сладолед е по-добра от всякаква кутия бонбони. Трудно е да се откри човек, който да не харесва сладолед, изключително през лятото, и изключително първокачествен. Но къде да го диря, добър сладолед? Няма подозрение, че в купешкия има куп добавки, които повярвайте ни не са от най- полезните – просто вижте състава им единствено. Какво ще кажете за сладолед от кисело мляко, естествен, по- апетитен от купешкия и от всичкото нагоре диетичен ?

По-рано казахме, че приготвянето на отличен сладолед е възможно у дома . Този път отидохме още по-далеч в познаването на студени десерти ! Бързаме да споделим приготвянето му с вас.

 

Нека да разберем каква е разликата сред познатият сладолед и този със замразено кисело мляко. Първо, съставът: в киселото мляко има повече калций, пробиотици, протеини и други потребни съставни елементи. Второ, то е доста по-малко калорично. Такъв десерт може да се яде даже, когато сте на строга диета за отслабване .

Важна е и наличността на продукта. Киселото мляко е по-евтино както при закупуване, по този начин и при подготвяне. И е по-лесно да се откри от в действителност мазния крем. Както и при рецептата за сладолед, ще ви трябват доста малко съставки. Предлагаме и 5 разнообразни усета.

 

Рецепта за сладолед с кисело мляко

За да приготвите този вид, просто би трябвало да разбиете киселото мляко с мед и да поставите сместа във фризера. За порция кисело мляко без добавки ще ви би трябвало:

150 г кисело мляко
2 с.л.пчелен мед
3 супени лъжици лимонов сок

Ягодово сладолед

Вземете ягоди и кисело мляко в съответствие 50 към 50 (около 70 г от всеки продукт). Ягодите би трябвало да бъдат замразени авансово за 4 часа. Разбийте ги с кисело мляко, мед (1 супена лъжица ) и лимонен сок (1,5 супени лъжици) до кремава консистенция. Готово! Остава единствено да сложите  във фризер във форма и да я замразите (поне 6 часа, а за предпочитане цяла нощ).

Тропически ароматизиран сладолед с кисело мляко

Комбинацията от ананас и кокос ще плени феновете на екзотиката. Вземете равно съответствие кисело мляко и замразени филийки ананас (70 г от всеки продукт) и разбийте с мед (1 супена лъжица) и лимонен сок (1 цялостна чаена лъжичка). Ананасът има задоволително киселинност, тъй че би трябвало да внимавате.

След това прибавете кокос на усет. Между другото, можете да го запържите малко преди този момент. Студеният десерт е готов!

Шоколадов сладолед с бананово кисело мляко

Вземете 100 г замразени бананови филийки, прибавете към тях 70 г кисело мляко, 1 с.л какао на прахуляк, 1 с.л мед и разбийте в блендер до консистенцията на шоколадовия мус . Добавянето на капка дестилат от ванилия ще направи сладоледът още по-мек и благоуханен.

Сладолед с манго и лайм с кисело мляко

Ако имате шанс да намерите узряло манго, можете да умножите усета му, като го добавите към домашно подготвен сладолед. Вземете 100 г замразена каша от манго, 70 г кисело мляко, 1-2 с.л. мед и 1,5 с. л сок от лайм (или лимон). Разбийте всичко в блендер и сложете в камерата да стегне.

 

Ванилия с усет на мляко

Без плод! Следователно, ще ви би трябвало повече кисело мляко. Вземете 150 г кисело мляко, смесете с 50-70 г крема сирене, прибавете 1 с.л. мед и 1 ч.л. екстракт от ванилия. Разбийте няколко минути, след което можете да замразите десерта с кисело мляко . Между другото, дребни цветни бонбони или топинг за торти ще наподобява много съблазнително

 

Медът е нужен освен за прибавяне на наслада. Факт е, че захарта в течна форма предотвратява образуването на огромни ледени кристали. По този начин сместа е мека и равномерна, като от производител на сладолед. Освен това десертът с мед е в действителност диетичен, в случай че решите може да го замените с подсладител или 2-3 фурми без костилни. Препоръчваме да опитате всеки от тези пет усета, без да се притеснявате за фигурата.

ЗАЖЕНАТА

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР